Mar 20, 2014

Padah Jangan Diundang, Menangis Tak Berlagu

Biasa dengar orang tua-tua kata - "Jangan main-main dengan api, kecil jadi kawan, besar jadi lawan"? Kata-kata ni adalah kata-kata untuk mengingatkan kita supaya jangan main-main dengan api, sebab biasanya budak-budak suka main mancis, bakar-bakar kertas kan? Antara kata lain, api ni boleh membawa padah... dan padah jangan diundang. Silap haribulan, terjadi sesuatu yang tak diingini, menyesal tak guna atau biasa juga orang kata menangis tak berlagu. Sebut pasal main-main, padah dan menangis tak berlagu ni, beberapa hari lepas, akibat 'bermain-main', ada seorang sahabat ni dah menangis tak berlagu. Hahahaha... bezanya, ia bukan suatu penyesalan tetapi suatu yang lebih dahsyat...

Cuba tengok post sahabat kita kat wall facebook beliau:

Hah... bertakung air mata! Dia kata... Hmm kira macam menangis tak berlagu jugak lah kan... Iya jer lah apa yang saya kata ni... :p  


Punca kejadian ni sebenarnya macam kisah budak tadika. Aku sakat kau, kau sakat aku... Yang start menyakat ni sayalah eheheh... sebabnya, tak tahu datang dari mana perangai kuat menyakat ni, tak boleh tidak kalau tak menyakat orang tak bahagia hidup. macam tak lengkap saja. huhuhu...

Nak dijadikan cerita, angkara kedahsyatan beliau buka klinik mental sehingga terganggu mental saya, maka perangai saya tu pun menguasai diri. Dok tak dok, saya bagi buah menyakat baik nyer kat dia....(tengok sini). Yang bestnya.. dia cool jer... Tak puas hati sebab dia terlalu cool... Nah saya bagi buah kedua (tengok sini). Tunggu kejap nak tengok...hmmm dia masih cool. So, saya kata OK lah, dia tak makan saman ni... saya pon buat tak tahu jer lah... 

Tetiba... Naaaaahhh dia bagi satu buah baik punya! Dekat facebook pulak tu... bukannya kat blog dia... (kat blog dia, santai ajer..). Tapi penangan gabungan blog ngan facebook ni macam makan dua belah... Lunyai saya... tapi, rupanya punya kuat penangan tu... dia pon ter'pengsan' sama... bhahahaha...!!!


Kejadian ni sekali tengok secara umum, tak ubah macam cerita Naruto... (Naruto tu saya lah, dan dia, of course Sasuke..eheheh)...

Source : Google

Tapi kut mana pon... bab selfie ni, memang menang kat dia (Uncle Gedek)... Gua surrender!!!! Tak boleh lawan kehebatan Uncle Gedek, sahabat kita ni... :D

Tapi bab GODEK... dah tentu kena ngan Uncle Godek punyaaaa... whoahahaahahaha... upsss! Bhaaha!

----

Kena ngan Uncle Gedek... hilang segala masalah!! Hidup kembali CERIAAAA :D !!!
Klinik mental dia  (blogbeginsatforty.blogspot) tu memang besssssssssssssssttt!! 

0-0, bro? huhuhu... 

----












19 comments:

  1. hahahaha...... can't help myself to stop laugh. lupa sekejap masalah sekeliling.... u make my day bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. both of us kut... hahaahah... nice to see u again... :D la rasa macam lama tak ke tempat tifa... ur ML ok now?

      Delete
  2. hahahaha pecah perut malam ni... bila "gedek" bertemu "Godek" akakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang tua tua kalau bertembung memang cam tu lah... kecoh, kepoh semua ada... londeh habis kain-kain pelikat... whoahahahaha... eh... Bhahahaha :D

      Delete
  3. Hahahah aduuhhh dua orang uncle ni..! Sronok kot kalau dpt jumpa dua2 satu hari nanti. Kekeke :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tak tahu la tu... saya ni jenis riuh kat blog jer.. kat dunia betul, saya pemalu dan pendiam ehehe

      Delete
  4. Amboi.... Belom raya dah kosong-kosng? Hahaha!

    Oi? peminat Naruto eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tak larat golek golek dah... stamina kurang bhahaha... 0 - 0 awal-awal uhuhuhu..

      Naruto yang mula-mula dulu dok ikut lah... syiok... tp yg shipudeen ni tak sempat ikut lah... hahahaha

      Delete
  5. nak guling-guling rasanya hahahah...apa-apa pun memang sempoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan abg long...jangan guling-guling... golek golek cukup la.. hahahahaha

      Delete
  6. hahahaha..kelakar...mmg sesuei gitu...godek bertemu gedek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang gedek sorang godek ek.. hahahaha... :D

      Delete
  7. hahhaahaa... lawak pun ada ,.. godek gedek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jadi cerita... baru jumpa... hahahaha

      Delete
  8. Ehehehe.... Lawak arr.. Tersenguh jek ni sampai lenguh mulut.. Bhahaha...kikikikk

    ReplyDelete
  9. This is funny! BTW, you watch Naruto too?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I watch Naruto too? You mean... like you? watch Naruto? whoahahaha... of course i watch naruto... hahahaha... good story! Serious... :D

      Delete
    2. Yes, I stop watching Naruto anime but still reading the Naruto comic every week. Well, I think you both are more like Gai Sensei and Rock Lee. Haha!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...