Mar 10, 2014

Mopping The Floor

It has been quite a long time since the last time I mopped the floor... hmmm the last time I mopped the floor was on Friday last week. Since everyone has gone to school, guess I'd like to take the advantage of it this morning. Well, it takes just about 20-30 minutes, no big deal...

When the floor is cleaned, than I can start doing whatever I need to do with a peace of mind :D, and to be cheerful again... :D Yeah!

Everything is ready



Use a smaller AJAX for today...
It's also while waiting for the second round of laundry to finish in about an hour... 

Ok... lets start the work... Enjoysssssssss!!!

Oh meanwhile... guess what my beloved son's drawing here? Need to look very carefully to understand ehehehe..

Ahmad Sulaiman's wall drawing...

--

27 comments:

  1. Lukisan tu macam lukisan ikan jeee .. *Selamat berkemas.. rare! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. .. sebab anak Nurul pun lukis ikan mcm tu la... ehehe

      Delete
    2. It's actually a Shark hahahahaha... Sulaiman draw it after watching Animal planet documentary about Sharks ahahahaha...

      Delete
    3. Shark?? patutpun Sulaiman memerlukan ruang yang besar untuk melukis, ikan 'besar' rupenye.. wahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. ya.. lagi kreatif bila ada kat dinding :D

      Delete
  3. Replies
    1. haah... lepas tengok Animal Planet... lukisan tu pon naik kat dinding :D

      Delete
  4. rajin nye en wafa ni mop lantai dan cuci baju, bertuah isteri
    gambar tu looks like a fish swimming in the water hahaha
    btw, saya ada tag wafa utk join giveaway blogger ni..meh ler join
    http://cahayahidupku2569.blogspot.com/2014/03/sticky-post-7-day-giveaway-2nd-birthday.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mop lantai dua atau tiga hari sekali... cuci baju tak buat.. jemur jer... kerja tak ikut office hour macam ni lah... ehehehe...:D
      KB.. saya sangat berbesar hati sebab sudi menjemput saya join segmen Yati tu... tapi Kakzakie dah tag saya dulu... so saya dah join... tqvm for the invitation... :)

      Delete
  5. macam iklan Pencuci AJAX jer.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahha... mana tau kut suatu hari nanti, AJAX nak buat contest ker kan? hahahaha...

      Delete
  6. Bestnyer balik nanti lantai bersih bersinar-sinar...ni mesti ada apa2 ni. Abg Kie kata, kalau suami terlebih baik atau tetiba jer baik semacam...kena berhati-hati hehehe.Anyway, thank you so much ye. Really appreciate it.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahaha... yer ler... :D
      Jom mengeteh malam ni... lama dah tak mengeteh sama-sama eheehehe

      Delete
  7. Exercise ni Wafa..good for you..Salam Isnin ya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaaaaa betul angat-sangat tu.... sejak dua menjak ni tengok dagu berlapis semacam dah... kena exercise sikit... banyak nanti penat sangat eheheeh
      Salam to u to raudzah... tq :D

      Delete
  8. ur wife is so lucky... :)... good 4 u 2 ...can make u sweat ..

    fish on the river... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I guess I am lucky to have her :D. Apa yang saya buat untuk dia kecik jer berbanding apa yang dia buat untuk saya noe... (cuba jadi suami yang baik)...
      betul tu... boleh sweating jugak sebab harung semua , ruang tamu ngan dapur... lepas tu jemur baju pulak... dok diam saja nanti lagi gemuk dari badak air jer nanti... adusss... kena jugak pi jogging sikit-sikit ni...

      Delete
    2. bagus2...suami yg baik mmg mcm tu...bantu membantu...ringan kan sikit kerja wife tu...mengemas rumah mmg boleh sweating wafa...tambah2 kalau turun naik atas bawah... hahahahaha....noe baru cadang nk g jogging ptg ni... dh lama x jogging..

      Delete
  9. rajin betul..mural tu 'penyedap' mata la kiranya..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena rajin, anak ramai... harap kudrat wife, tergolek dia... hahaahahaha... nanti sapa nak masak special tiap hari Jumaat... hahahaha...
      Tu baru satu dinding... kat pintu tiap-tiap bilik, kat almari... hadey... nanti sy post yang kat kereta punya... hahahaaha

      Delete
  10. rajin uncle...good!! :) btw, my nephew pun suka melukis kat dinding walaupun dah bg kertas... mangsanya dinding rumah deno la..... baru cat tahun lepas, tahun ni dah ada lukisan

    *psst2, macam bentuk ikan la lukisan kat dinding tuuu.... hihi^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa jer lah deno.. bukannya rajin... just a duty..ehehehehe...
      You must be referring to your nephew yang pandai cakap tu ek? hahahahahaha...
      so all arts start from wall drawing kut... what about you masa kecik hahahaahha...

      Delete
  11. Hi Wafa, so we belong to the same group. I also mop the floor in my house. Haha! Your son drew a fish?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow...SD... We are a MODERN DADS... hahahahaha. A New Era of Modern Dads?... hahahaahahaha... when do you think the most suitable time to create a register a club? hahahahahahaha... And it's a actually a shark... from the Animal Planet documenatry...hahahahaha

      Delete
    2. Haha! I have some thoughts of types of mops to use too. Might plan to share it. I see, really creative kid.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...