Dec 4, 2015

Bayar Bil-Bil Bulanan Secara Online Melalui Mymi1 - Mudah & Menguntungkan

Bismillahirrahmanirrahim...
Sekarang ni, boleh dikatakan kita semua dah guna 'smartphone', hatta budak-budak sekolah rendah pon dah ada smartphone sendiri sekarang. Selain dari penggunaan Aps WhatsApp, atau Facebook dan boleh ambil gambar, menggunakan smartphone ni, sebenarnya, KINI kita boleh buat Pembayaran Bil Bulanan dengan mudah dan segera!.

Pembayaran online yang saya maksudkan di sini, bukan melalui 'Online Banking', tapi melalui Online System Payment Gateway Mymi1.

Feb 27, 2015

2015 Jadi 'Busy' atau mem'busy'kan Diri

Bismillahirrahminrrahim...
Subhanallah... cepatnya masa berlalu... sekarang dah nak masuk bulan Mac 2015 - lagi beberapa hari saja. Umur semakin meningkat -- bila umur dah masuk 4 siri ni, terasa macam banyak benda jadi samar-samar. helaian rambut pun tidak sehitam dulu dan warna putih atau grey semakin ketara.. hahaha.. Tapi yang pasti, setiap minit, jam dan hari semakin cepat berlalu... Rasa macam tak cukup jer masa yang ada setiap hari.

bersiap-siap hendak ke sekolah

Dec 19, 2014

Cuaca Terang & Panas, Alhamdulillah

Bismillahirrahmanirrahim...

Subhanallah... Alhamdulillahirabbil'aalamin, lepas seminggu hujan setiap pagi dan petang, walaupun tak lebat seperti di sebelah Pantai Timur, hari ni cuaca agak terang dan panas... Allah swt Maha Mengasihani. Dapat jugak jemur kain baju yang lembap hari ni...



Dec 18, 2014

Masak Tumis Sawi Sempoi

Bismillahirrahmanirrahim... 
Entri ni actually lanjutan dari kursus masak untuk anak teruna saya yang baru habis SPM. Untuk pelajaran hari ni saya suruh dia buat Masak Tumis Sawi (ala en. wafa). Masak Tumis Sawi ni atau Tumis Air Sawi adalah masakan sayur yang paling senang - senang bangat bangat, cepat dan jimat/murah. Bagi saya, wajib untuk seseorang tu BOLEH masak tumis sawi ni. Ia juga salah satu masakan dalam Menu Orang Bujang selain dari Telur Dadar :D.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...