May 7, 2014

SOTO self-made (WW 31)

soto
prepared by Chef MBTW


The other day... I saw an entry by one of our blogger friends about SOTO...
Then, I mentioned to MBTW* about it... 
That weekend, she went to the market and bought all the things required to prepare the SOTO.
She was preparing it herself!!!

And I love it so much... Thank you, dear :D






*MBTW : My Beloved Tercinta Wife
------

18 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah... boleh lah... buat sendiri, boleh letak suka hati apa nak makan :D
      Makan sampai puas :D

      Delete
  2. SOTO ni bukan favorite kita, tapi tengok gambar ni memang mengancam lah ..guarantee sedap ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... errr... boleh lah... sedap tu kata orang kalau bikak kedai tu boleh berniaga lah... :D hahahaha.... buat sendiri sebab nak makan puas-puas... :)

      Delete
  3. oh tetibe teringin nak makan soto

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari jangan tak cari...dok belah sana senang nak cari... kat sini ada berapa kedai jer yang ada jual... mahal pulak tu... (mahal tu maknanya - harga biasa tapi sikit... tak puas ehehe)

      Delete
  4. Replies
    1. huhuhu... kepingin nak makan... :D

      Delete
  5. Sendiri bikin lagi sedap...cukup bahan dan cita rasanya... tiba2 teringin pulak nak makan soto pagi2 ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... caru jangan tak cari.... :D

      Delete
  6. Wow.... nmpk menyelerakan tp kalo dpn mata, ntah nk mkn ke tidak sbb zizie kureng sikit ngn soto...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tak berapa makan soto?tak kena soto yang betul-betul sedap lagi tu kut...:D Nak rekomen pon lama dah tak makan soto kat kedai... :)

      Delete
  7. abg dah tri soto madura? sedapppp..... sgt2... mcm ni juga tp yummy!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adam.. soto masura ni memang familiar... memang rasanya pernah dengar... tapi tak ingat kat mana dengar tu dan bila... kat mana nak cari soto madura ek?... selain dari kena pergi sana hahahahahaha..

      actually first saya kenal soto masa di Sungai Besar, Selangor... first makan kat atas pasar Sg Besar tu... lepas pada tu tiap-tiap hari saya akan singgah bila balik dari library... (cuti after SPM).. harga dia RM1.50 + tea panas gelas besar = RM2.50 Memang cukup murah dan sedappp ... lepas tu saya memang minat soto... makcik tu memang pandai buat.. especially sambal kicap yang hitam tu... meleleh peluh lepas makan... :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...