Apr 15, 2014

Siapa Pakar SEO Malaysia?

Pakar SEO Malaysia
Siapa Pakar SEO Malaysia? Bolehkah kita andaikan bahawa seseorang pakar SEO itu adalah mereka yang tahu segala selok belok tentang ilmu SEO (Search Engine Optimization) sehingga mampu menempatkan artikel atau entri blog mereka, bukan sahaja di muka depan laman enjin carian Google, bahkan berada dalam 4 atau 5 senarai teratas bagi sesuatu kata kunci carian (keyword search)?




Sebagai contoh, cuba lihat melalui kata kunci carian "Pakar SEO Malaysia", saya telah mendapati tiga orang yang hebat dan berpengalaman yang sememangnya sangat handal dalam ilmu SEO dan saya pasti ramai yang memang telah mengenali mereka ini, telah mendominasi laman pertama serta senarai teratas di enjin carian Google (Google Search Engine).

Pakar SEO Malaysia : Saudara Hasrul Hassan
Pakar SEO Malaysia : Saudara Khairul Asrol

Pakar SEO Malaysia : Saudara Ahmad Faizal

Tiga orang Pakar SEO tersebut adalah:
Mungkin ada ramai lagi yang mahir mengenai SEO tetapi ketiga-tiga mereka ini adalah yang pastinya dikenali ramai. Sesungguhnya saya amat kagum dengan pengetahuan, ilmu dan kepakaran yang mereka miliki.

Semoga mereka akan terus menyumbang artikel-artikel yang bermanfaat mengenai ilmu SEO ini sehingga mampu melahirkan lebih ramai pakar SEO di Malaysia.

---
Ingin dapatkan ilmu SEO En. Titan? 
Anda boleh lawati laman web Kitab Teknik SEO Merah Jambu En titan.

22 comments:

  1. diorang memang hebat...... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... terkagum yang amat dengan kepakaran dan ilmu dorang ni... :D

      Delete
  2. silalah cuba-jaya. pastu turunkan ilmu kat kami juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... entah bila boleh jadi macam dorang ni... tengok dua-dua HH ngan en titan tu lah... berapa tahun dah berblogging... Khairul tu sebab dia banyak sepnd time membaca dan mengkaji... (from what i understand)... dan memang serius...

      kita ni, tak tahu takat mana boleh serius mengaji... kitab SEO Merah Jambu en titan tu pon tak order lagi... baru niat nak order jer... dapat cash out nuff ngan beberapa affiliate nanti boleh la beli kitab en titan tu...

      Delete
  3. masih jauh lagi nak ke situ... tapi mereka hebat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sis jauh lagi... saya ni... ntah dok mana-mana la hai... hahahahaahha... ranking alexa sis dah dua kali rangking HH dah tu... tak lama dok dekat-dekat la tu nanti :D

      Delete
  4. tak dapat dinafikan..mereka memang hebat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes... you know them much more than I do :D

      Delete
  5. Dia orang ni icon Wafa. Sure tak boleh challenge punya...Nway SEO is too huge..banyak benda perlu belajar. On page Off page semua kena master..

    ReplyDelete
  6. Terima kasih kerana entri ni... Dah serp ... Ada no 4 ...ok tu. Lepas ni harap ramai buat gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yw tuan :D..
      no.4? hahahaha... harap ramai lagi buat :)

      Delete
  7. Replies
    1. 3 identified so far.. bet there are more... just that not as known as these three :D

      Delete
  8. MasyaAllah. mereka sangat hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. those guys are blogging with 'extra-ordinary' purpose :D

      Delete
  9. thanks kongsi.blog hebat boleh kita belek-belek sikit cari idea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu... saya memang banyak rujuk blog-blog tu... harap bermanfaat untuk SA :D

      Delete
  10. Salam Jumaat dan moga sukses selalu :)

    ReplyDelete
  11. jom memeriahkan lagi dunia blogging dengan seo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tak berapa pandai SEO... ada pon ikut tip kat blog orang jer hahahaha... tq sifu :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...