Mar 15, 2014

It's Going To Rain... No.. It's raining already ...

Finally, I guess after two months.. may be more, since the last time it was raining here, it's going to RAIN. And looks like it's gonna be a heavy one... The wind is blowing hard... Even it's 3pm, the surrounding looks as if it's 7.30 already. Alhamdulillah...

Syukur Alhamdulillah.. Syukran Ya Rabb...

wafacw : it's going to rain
In front of my house





wafacw : wind is blowing hard
Wind is blowing hard


wafacw : It's dark all around
View from my 'study room' or more like computer room :D

I guess, other places are also like this especially in Penang, Kedah and Perlis... :D


... and now I hear the rain drops!!! Alhamdulillah...
think it would last for hours :D

---

25 comments:

  1. Syukur Alhamdullilah.. Sungai Petani pun hujan turun dengan lebatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sykur... seronok depa yang nak buat padi... :D

      Delete
  2. Alhamdulillah kurang sikit kepanasan yang melanda dalam negara kita sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah Taala Maha Pemurah dan Maha Penyayang... Alhamdulillah... kurang panas dan kurang jerebu...

      Delete
  3. Alhamdulillah tadi pun hujan sekejap di Shah Alam 2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang kata hujan tu membawa rahmat sekali sis...
      Alhamdulillah...

      Delete
  4. yup.. alhamdulillah.. usm penang dah hujan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujan seluruh malaysia ni kut... Alhamdulillah..

      Delete
  5. tq sudi bloglistkan blog kathy..but,kathy tak boleh follow dan bloglistkan blog ini di sebabkan blogspot bermasalah..tapi kathy akan buat ASAP..tqvm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure of course Kathy... learn a lot from your blog.. so nak kena bookmark la kan... :D
      Hmm banyak dngar jugak masalah nak follow akhir-akhir ni tp mungkin kepada blogger yg dah lama berblog kut... sebab saya masih boleh follow blog yang saya belum follow lagi... mungkin sebab baru lagi kan? tapi tak tahu lah... tak pandai sangat operasi blogspot ni... :D
      Cuma... tak apa lah kalau tak boleh... it's ok for me :D

      Delete
  6. alhamdulilah, shah alam pun dah hujan ^_^ syukur ya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... kat bandar lagi la seronok bila hujan... jerubu kuat sangat sampai tak nampak bangunan tinggi... Alhamdulillah... Take care sama dalam cuaca sekarang ek...:D

      Delete
  7. Banting also heavy raining tuan... ; salam singgah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaaa... dapat report dari banting jugak nih... terima kasih PCL singgah-singgah sini... alhamdulillah... jazakallah :D

      Delete
  8. Alhamdulillah Wafa..Rezeki yang turun tu...Bila tiba waktu macam ni barulah kita tau betapa besarnya rahmat hujan tukan...salam hujung minggu ya...

    ReplyDelete
  9. Kat sri gombak ni gujan dr ptg smlm sampai pagi ni. Syok tarik selimut

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang kata rahmat tu jugak kan?... alhamdulillah

      Delete
  10. Hari hujannnn..yeay!! Dari pagi2 sampai skrg ni @3.32pm..Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... rahmat semua tu :D

      Delete
  11. dari kajang melaporkan hujan lebat semalam... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha dah macam kat radio laporan trafik pulak hahahah

      Delete
  12. Alhamdulillah ... sini kat Puncak Alam, Selangor non-stop raining 24/7 ... hahaha ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh it's great!!!! Sedih sangat dengar cerita catuan air kat belah belah sana... hope dengan hujan macam tu... akan cepat berakhir maslah air kat sana :)

      Delete
  13. Finally, it's rainy season now.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...