Mar 5, 2014

Aku Blogger Baru 2014

Aku Blogger Baru 2014

http://www.hasrulhassan.com/2014/03/segmen-buat-blogger-baru-aku-blogger.html



Pertama sekali, terima kasih kepada saudara Hasrul Hassan kerana telah menyediakan segmen ini untuk blogger-blogger baru. Saya memang kagum dengan semangat persaudaraan sesama blogger saudara HH walaupun beliau seorang yang OTAI. Untuk itu, ini adalah peluang yang baik bagi saya sebagai seorang blogger yang betul-betul baru dalam bidang blogging sebab ini adalah blog pertama saya yang betul-betul boleh dikatakan blog.

Sedikit Pengenalan tentang saya sebagai seorang blogger baru

Saya mula berminat untuk berblog selepas beberapa kali ter'masuk' ke beberapa buah blog blogger yang terdapat di Malaysia ni pada bulan Disember 2013. Saya rasa tertarik dengan perkongsian cerita, maklumat dan sebagainya melalui blog mereka. Oleh yang demikian secara rasmi, pada penghujung bulan Disember tersebut, saya pun membina blog saya dan menulis entri pertama (yang juga entah apa-apa sebab masih tak faham dunia dan kaedah berblog).

Umur blog saya sekarang ini kiranya lebih kurang 2 bulan


Sebenarnya sehingga sekarang saya masih tak tahu apa 'niche' blog saya. Tetapi setakat ni saya selesa tulis apa-apa yang saya rasa nak tulis terutamanya tentang pengalaman hidup saya yang bukan lah sangat menarik cuma, saya rasa ia bakal menjadi kenang-kenangan di kemudian hari atau untuk tatapan anak cucu nanti.

Terima kasih tak terhingga

 Alhamdulillah walaupun, cerita-cerita atau bahan yang saya tulis dalam blog saya ni bukanlah sesuatu yang diminati ramai, tetapi masih ada yang sudi membaca, melawat blog saya ni. Terima kasih tak terhingga kepada semua yang sudi singgah ke blog saya terutamanya kepada peng'komen' yang sering memberi komen galakan dan semangat :D.

Sebagai blogger baru, harapan saya adalah agar ada sesiapa yang sudi membimbing, memberi panduan nasihat, teguran supaya sekurang-kurangnya blog saya ni nampak seperti blog... eheheh...

--

52 comments:

  1. selamat bersegmen wafa... I always support you brother!!! *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah!!! terima kasih banyak-banyak yang amat banyak... terharu dengan komen Farah...
      Pisang Emas di bawa belayar,
      Masak sebiji di atas peti,
      Hutang emas boleh dibayar,
      Hutang budi dibawa mati..

      Jazakallah...

      Delete
  2. Terima kasih sebab sudi join dengan pantasnya ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama... the honor is mine really... terima kasih kepada saudara HH :D

      Delete
  3. ehehe samala kita kan masih terlalu baru di dunia blog nie..sama2 kita support menyaport sesama blogger :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Terima kasih... :D
      Pasal luck ni.. I really really need all the lucks in the world... sebab jenis-jenis 'cabutan bertuah' ni memang tak pernah 'bertuah' sebelum ni :D

      Delete
    2. hahahaha...sama la kita Wafa...tak pernah luck...asyik bad luck jer...

      Delete
    3. bad luck tu bunyi teruk sangat hahahaha.. just TAK ADA LUCK hahahahahaha adoi sakit perut nih

      Delete
  5. Assalamualaikum,

    Saya pun join juga.... selamat bersegmen n all the best ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'Salam FM... :D
      Selamat bersegmen to you too then :D
      Wish you all the best too... and terima kasih sudi singgah.
      Salam kenalan :)

      Delete
  6. Assalammualaikum..selamat bersegmen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'kum Salam... Terima kasih saudara NAH..
      Terima kasih juga sudi singgah. Salam kenalan.. :)

      Delete
    2. Salam kenalan juga..sudi2kan la berkunjung ke blog saya yang tidak seberapa tu.. :)

      Delete
    3. Sure... pasti sampai ... :D

      Delete
  7. Walau kakak baru kenal semalam tapi kakak dapat rasakan blog ini punya pengisian yg baik.. Bahkan kakak percaya tak lama lagi pasti boleh mengalahkan yg telah bertahun berblog....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh.. terima kasih KZ. Masih tercari-cari identiti dan gaya sendiri... sekarang dok tiru tiru blogger-blogger lama, cedok sana sikit, sini sikit..
      Thanks a lot for the support KZ :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. selamat bersegmen wafa...selamat datang ke dunia blogger...semoga ukhwah terjalin di alam maya ini berpanjangan...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks uolls... :D
      ps: dah terikut-ikut dah tulis "uolls" ehehehe..

      Delete
  9. Replies
    1. Ohhh TQVM saudara MKL... InsyaAllah... btw, wish everyone who join this segmen a tremendous success too, and especially you too MKL :D

      Delete
  10. Happy blogging Wafa.. semoga sukses selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...setakat ni masih HAPPY blogging ehhehehe...sebab baru lagi kan... hopefully semua ok la jugak ke depan nanti...
      Hey... happy blogging to you too Nurul... bila nak sambung main chess lagi ni... tak puas hati hari tu kena checkmate hahahaahaha... :D

      Delete
    2. Hahahhahamboiii.... terpaksalah checkmate.. chess tak dapat nak gerak lagi :D

      Delete
    3. Forced checkmates la tu kira..hahahaha

      Delete
  11. Selamat berkenalan. Semoga berjaya segmen ni...! Jemputlah datang ke blog saya juga: )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan..:D
      Terima kasih sudi singgah... InsyaAllah kalau rezeki..
      Jom... saya pasti singgah ke sana! :D

      Delete
  12. Its good to see that you manage to promote your blog quite well even it is only two months..So good luck to you Wafa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Raudzah... honestly, I don't actually know or aware what i have done, and how well I am doing... I even don't have any idea where am i going... I just took Mialiana's advice in her reply comment to me about the 'consistency' in updating the entries... and about Blogwalking... So... what do you actually mean by 'quite well'..?

      Delete
  13. Selamat bersegmen En Wafa. welcome to blogging world..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ainim... :D
      btw... are you feeling well already? :D

      Delete
  14. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 75
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi tengku butang..dtg promote blog..hahaha..na promote jgk lah

      Delete
    2. Thank you for being here... terima kasih bebanyak :D
      And salam kenal... it's amazing... you have two blogs!!! :)

      Delete
  15. Assalamualaikum...selamat berkenalan di alam maya.. Bro HH memang selalu mengambil berat blogger2 baru..terbaekk..Semoga blog ini berjaya mendapat tempat di hati pembaca. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Mieza... salam perkenalan too :D. Great to have you here... thanks a million..
      Yeah... HH is such a great blogger - He just knows what he is writing... marvelous...
      InsyaAllah... I hope so :D

      Delete
  16. Assalammualaikum. . Zara datang blogwalking pserta segmen anjuran otaii hasrul hassan ni.. zara xsempat join.
    Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara?.. aren't you the one mentioned in Mialiana's post last night... yeahhh.. it's you..
      thanks for being here... i mean it's great to have you here... see u around in the future :D

      Delete
  17. assalamualaikum Wafa....selamat bersegmen...mama dtg dr blog Hasrul hassan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam wbk... terima kasih mama... :D

      Delete
  18. selamat bersegmen.. wa.. baru lagi rupanya blog ni.. tapi dah macam pro dah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uik... kat mana yang nampak macam pro tu? bertarabur jer blog ni pha Is... teringin nak blog macam RileksMinda... :D

      Delete
  19. Salam..

    Seronok baca blog abg.. fahmy baru join blog 2 minggu... silalah abg singgah ya!

    http://sabdapelangi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ni cerita bab-bab keluarga jer... ngan kawan-kawan, penulisan pon caca merba jer... tak ada yang menarik sangat.. tapi terima kasih..harap ada memberi faedah sikit-sikit kat mana-mana kan...:D

      Tahniah Adam, sebab mula blogging :D... Will visit your blog from time to time :)

      Delete
  20. u baru berblog ke heheh .. sher lagi baru x sampai seminggu..help me.. dtg la singgah blog sher...i follow u.. please follow me thank you so much! http://sheralyahya.blogspot.com thank you soo much!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...