Feb 22, 2014

Makan Tengahari di Kenduri Kahwin

uikkkss? gambar sapa nieh...?

Makan Tengahari di Kenduri Kahwin

Hari ni hari Sabtu dan kebetulan ada kenduri kahwin kena attend, so makan tengahari hari ni kat kenduri sajalah. Tak payah masak apa-apa :D. Untuk malam ni, biasanya kalau dah makan heavy kat kenduri, we all makan burger atau roti John saja...


Kenduri kahwin yang kami attend ni adalah kenduri kahwin salah seorang staf sekolah my wife yang terkenal dengan keperamahannya... Cik Puan Nor Yasirah dan pasangannya Mohd Shukri di Kuala Kedah. Dan kebetulan pula, keluarga wife saya memang kenal rapat dengan keluarga Yasirah ni so we all pun tak boleh tidak mesti kenda attend lah...

Masa tulis entri ni, memang baru lepas sampai ke rumah dari kenduri tersebut... Mata ni sangatlah mengantuknya dek kekenyangan, tetapi for the sake of this beloved blog (since semua orang pon sayang blog masing-masing :D), kena hold kejaplah niat untuk meletakkan kepala ke atas bantal yang empuk, serta dengan hembusan angin sejuk dari 'air-conditioner' yang menyegarkan serta menyamankan... hmmmm.... Haah.. baru perasan, cuaca hari ni memanglah sangat cerah serta panas membahang... 

Whooaaaaaaaappp!... menguap lagi.. dah masuk dekat 50 kali kut menguap ni...

OK... memang kena pi baring kejap ni... sambung blog-walking petang sikit, bila cuaca dah agak redup...

Sila lah layan gambar-gambar kat kenduri tadi... tak banyak dapat ambil sebab orang yang semakin ramai berduyun-duyun mai makan kenduri, dan keadaan bawah khemah yang macam dewan dah tadi, tidak mengizinkan DSLR ku yang comey ni berperanan secara effisien.. (nak pulak, speedlight pon tak dak...)

Ahmad Adam Wafa : makan sendiri, tak mahu orang suapkan...

kan dah lekat nasi kat mulut...

Tetiba 'besan' yang dah habis makan mai teguq..
besan dok sat... menyembang dulu...

Sambil makan, sambil dengaq live performance dari kumpulan nasyid ABIM - lagu Yahana..na..yahana.. na...

dah habis makan, nak balik dah... jumpa pengantin sat yang dok tengah 'peda' makan beradab
Tahniah kepada pengantin... Semoga kekal dan bahagia ke anak cucu... :D (candid la pulak)



Oh ya... on the way balik dari kenduri tadi tetiba ternampak signboard or billboard besar kat simpang empat nak masuk ke tol Alor Setar Selatan... Iklan UBER-MEN, ada gambar sepupu aku yang pernah aku cerita dalam blog ni dulu (kat sini)...

sempat lagi grab my DSLR and snap this pic at the traffic light... whoahahaha...

Gambar kameraman???... Biasalah nasib kameraman...

--

Ehh... mengantuknyerrr... :D
Chiow dulu :O
--

6 comments:

  1. http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/2014/02/tasik-banding-perak.html

    ReplyDelete
  2. Bulan depan cuti skola, byk kenduri kawen.. Dh start dah dpt surat saman ni :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. surat aman ek.. kena bayar RM5 ke RM10 setiap saman... whoahahaaha siap boh dalam sampul lagi tu... :D

      Delete
    2. Kalau takde sampul segan le plak.. kalau ade tambah 1 lagi 0 kat ujung.. mmg sengaja tak pakai sampul.... *hancusss.. haha

      Delete
  3. Dulu dulu.time cuti sklh je ada kenduri kawen kan. Skrg x tentu masa.dah. lagi cepat lagi baguih kan.

    Terbaek lah lepaih pekena ns minyak terus tarik bantal.

    Tak jawap pun sape dr shahrul akmal tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... sekarang ni tak kira cuti sekolah ke tak cuti sekolah dok ada sedia kenduri... tapi kalau cuti sekolah lagi lah... hari hari... tak payah masak.. :D
      Dengan cuaca panas, dok dalam air-cond kreta... perut kenyang... hahahaha tgh drive td tu dah mengantuk dah sebenarnya hahahaha... :D
      .. uikks... pasal dr shahrul tu sy jawab kat ibu lala punya soalan tu... kat mana dah, sat nak cari.. hahahaha... adey.. :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...